HTML

/adfly.125x125.1.gif" width="125" height="125" title="AdF.ly - shorten links and earn money!">

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Egészségünk blogja

Egészségünkről blog fő témája az egészség,életmód,stb.Vigyázzon az egészségére,mert más nem vigyázz' Jó egészséget '

Friss topikok

Linkblog

Indavideó

Videóra vette anyja alvajárását és megosztotta a világgal - Jól tette?

2012.09.11. 08:34 N Karesz

Az egyik amerikai fiú videóra vette az anyja alvajárását és megosztotta a világgal - ezt a hírt írja az MTI.Jól tette ez a fiú?Igen,mert az anyja derűsen nézte végig a két videót.Nem lett semmilyen következménye a fiú részére.Az alvajárás betegségéről több millióan szereztek tudomást.De ismerjük ezt a betegséget és a kezelését?Erről olvashatnak.
 

London, 2012. szeptember 11., kedd (MTI) - Videóra vette anyja alvajárását, sőt alvatáncát egy amerikai ifjú, majd pedig megosztotta a világgal az interneten.

    A New Jerseyben élő Nick Foti a konyhában kapta kameravégre anyját, amint éjnek évadján hálóingben és tánclépésben felbukkan. Kis interjút is készített vele.
    Kérdés: "Mit is csinálsz pontosan, mama?
    Válasz: "Ez egy különleges kód. Megpróbálom kinyitni a paradicsomketrecet."
    A fiú úgy vélte, érdemes videóra vennie azt is, miként reagál anyja alvajárására, ezért a filmbemutatóról is filmecskét készített. Az anya elképedve nézte, hogy mit művelt éjjel, de összességében derűsen fogadta a dolgot. Mint mondta, azt álmodta, hogy cseresznyét vagy paradicsomot szed - adta hírül a brit Metro újság.
    A videók kirobbanóan sikeresek, 3 nap alatt több mint 1 millióan kattintottak az alvajárásra, amely a http://youtu.be/aNYT_rOgvIA címen élvezhető. A második rész az elsőnél is népszerűbb: már átlépte a 2 millió nézőt. Netcíme: http://youtu.be/ibQ3-EwdthM.

Leírás

A betegség gyakoriságára pontos adataink nincsenek. Egyes felmérések szerint az 5-12 éves gyerekek akár 12%-ban is előfordul legalább egy alkalommal. Az alvajárás leggyakrabban gyermekkorban jelentkezik, mély alvásfázis alatt. Az életkor előrehaladtával a betegség előfordulása is jelentősen csökken.

Az esetek nagy részében a cselekvés nem magától alakul ki, hanem a mély alvás fázisból való felébresztést követően jelenik meg. Egyszerűbb esetekben a személy nyitott szemmel felülhet, majd utána vissza fekve újra elalszik. Az ilyen egyszerű eseteket a környezet nem biztos, hogy észreveszi. Ezzel szemben olyan összetett tevékenységek is elvégezhet a beteg, mint a fürdés, autóvezetés. Amennyiben alvajárás alatt a beteget felébresztik, nem emlékszik az általa véghezvitt cselekvésekre.

Kezelés Az alvajárás egy jelentős része nem tekinthető egyértelműen kórosnak. Ha gyakran ismétlődik, akkor ennek hátterében általában egy másik betegség áll, úgymint alvási apnoe szindróma (OSAS és/vagy CAS), epilepszia, szívritmuszavar vagy bizonyos gyógyszerek (pl. zolpidem) alkalmazása. Ilyenkor a kiváltó okot kell kezelni.
Az alvajárás ön és közveszélyes is lehet bizonyos esetekben!

Forrás : netambulancia.hu



Szólj hozzá!

Címkék: betegség videók alvajárás YouTube amerikai fiú

/adfly.350x19.1.png" width="350" height="19" title="AdF.ly - shorten links and earn money!">

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr624767898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása