HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Egészségünk blogja

Egészségünkről blog fő témája az egészség,életmód,stb.Vigyázzon az egészségére,mert más nem vigyázz' Jó egészséget '

Friss topikok

Linkblog

Indavideó

Egészséget mindenkinek legalább 100 évig a "3 - 1 - 2" meridián-gyakorlat segítségével

2012.08.25. 11:52 N Karesz

A testünket behálózó energia-vezetékek rendszere kulcsszerepet játszik a gyógyításban illetve az egészség megőrzésében: "bennük kering a Qi és a Vér (életenergia, esszencia), kiegyensúlyozzák a Yint és a Yangot, döntenek életről és halálról, száz betegséget meggyógyítanak". Az alábbiakban egy, ehhez a rendszerhez szorosan kapcsolódó egészségmegőrző és gyógyító gyakorlattal ismerkedünk meg.

Prof. dr. Zhu Zong Xiang kijelentette, hogy mindenkinek lehetősége van az egészséges hosszú életre, ehhez csak egy általa 27 éve kidolgozott egyszerű módszert kell követni. Ez a "3-1-2" meridián gyakorlat. Ma már több, mint hárommillióan végzik ezeket a gyakorlatokat. A módszer a végtelenségig egyszerű, és csupán naponta kétszer 10-15 percet vesz igénybe.

A Gyakorlat rövid leírása

A "3" azt jelenti, hogy nagyon egyszerű módszerrel megkereshető, 3 különböző vezetékpontot (akupunktúrás pontot) kell masszírozni. Ezek a speciális pontok, amelyeknek ingerlését (egyenként 2-3 percig) Zhu professzor ajánlja, a Vab-4-es Hegu (vastagbél vezetéken), Szb-6-os Neiguan (szívburok vezetéken) és a Gy-36-os Zusanli (gyomor vezetéken) találhatók.
A három pont különlegessége abban van, hogy velük az egész testre lehet hatni:

A Hegu a vastagbél vezeték legfontosabb pontja. A vezeték a mutatóujjtól a fejre halad, így a pont masszírozásával a kar és a fej betegségeit lehet kezelni, olyanokat, mint az ízületi panaszok, vállmerevség, torokfájás, pajzsmirigy-gyulladás, fogfájás vagy fejfájás
A Neiguan a Szívburok Vezetéken van. A vezeték közvetlen összeköttetésben áll a szívvel illetve áthalad a tüdőn, így ennek a pontnak a masszázsa segít olyan szív- és tüdőbetegségeknél, mint a koszorúér-betegség vagy az asztma (illetve ez a pont általános símaizom-lazító pont).
A Zusanli a lábszáron, a Gyomor vezetéken van. Ez a vezeték a fejről fut le a lábra, ezért nem csak emésztési panaszokat kezelhetünk a pont masszírozásával, hanem olyanokat is, mint a láz, fejfájás, fogfájás, mentális zavarok, asztma, magas vérnyomás, keringési zavarok, ízületi panaszok, szédülés, szívdobogás, urológiai betegségek. A Zusanli pontot Kínában a "Hosszú élet pontja"-ként is számontartják.

 
Hegu

A Vab-4-es Hegu, "találkozás völgye" pontot úgy találjuk meg, hogy szétnyitjuk a hüvelyk és mutatóujjunkat, és ennek a redőjébe a másik kezünk hüvelykujját beillesztjük úgy, hogy az első ujjperc illeszkedjen a redőbe.
Hüvelykujjunk hegyével megnyomjuk azt a pontot, amit így elérünk. Ezzel egy kellemetlenül kellemes érzést váltunk ki, amely végigszalad az egész karunkon. A Vab-4-est aszpirinpontnak is mondják, mivel általános fájdalomcsillapító.

 

 


Neiguan

A Szb-6-os Neiguan, "belső átjáró" pontot úgy találjuk meg, ha a kézfejünket csuklóban visszahajtjuk, és az ellenkező kezünk három nagy ujját (mutató, középső, gyűrűs) beillesztjük a hajlatba, és a hüvelykujjunkkal megkeressük a kéz belső felületének közepén húzódó két ínhüvelyünket, ezek közé benyúlva találjuk meg a Szb-6-os akupunktúrás pontot.


    
 

Zusanli

 

A Gy-36-os Zusanli, "három lábi li" pont helye: a térdkalács külső alsó gödréhez illesztjük négy ujjunkat, és a sípcsontunk külső élétől 1 cm-re kifelé találjuk meg. Vagy: hüvelyk- és mutatóujjunkkal átfogjuk a térdkalácsot, és ahova egy egyenesen kinyújtott mutatóujj ér, ott van a pont.

 

  



Az "1"-es azt jelenti, hogy naponta 4-5 percen keresztül hasi légzést végzünk. Nagyon fontos, hogy eközben a mellkas ne mozogjon, koncentráljunk a köldök alatti területre. Egy perc alatt kb. négy be- és kilégzést végezzünk. Minél jobban megfeszül a hasfal, annál hatékonyabb a gyakorlat. Az összes fő meridián (Vese, Gyomor, Lép, Máj) a hasunkon keresztül húzódik, és a hasi légzéssel energetikailag aktivizálódik. A Vese vezeték hordozza a veleszületett energiáinkat, a Lép és Gyomor pedig a szerzett, születés utániakat.
A hasi légzés növeli a máj aktivitását, gyógyítja az álmatlanságot, magas vérnyomást, a máj és az epe betegségeit, gyomorfekélyt, nyugtat, gyógyítja a cukorbetegséget, a gyomorbántalmakat.

A "2"-es egy egyszerű, teletalpon végzett guggolás és felállás kombinációs gyakorlata. Nyitott tenyerünket magunk előtt tartva 4-5 percen keresztül, legalább 30 guggolást végezzünk.
A fizikai gyakorlat során megerősödik, helyreáll a Qi és Vér áramlása, így szinte kimossa szervezetből a különböző ártó tényezőket, mint pl. a Hideg, kórokozók, rákos sejtek stb.
A mozgással gyógyíthatók olyan betegségek, mint a magas vérnyomás, koszorúér betegség, cukorbetegség, asztma, szélhűdés szövődményei, álmatlanság, ízületi gyulladás, megfázás, székrekedés, emésztő- és hormonrendszeri panaszok.
A legmegfelelőbb mozgás a guggolás, bár az egyénnek megfelelően más mozgásfajta is alkalmazható.
Fontos, hogy a pulzus ne emelkedjen 120 fölé, a gyakorlatok végére ne kelljen lihegni, lehetőleg ne is izzadjunk meg.


A meridián-gyakorlat aktív gyógymód. Ez azt jelenti, hogy mindenki saját maga aktívan tesz az egészsége érdekében, legyen szó akár (ön) gyógyításról, akár egészségfenntartásról, megelőzésről.

 


Igaz ugyan, hogy a gyakorlatot minden nap el kell végezni, de ennyit igazán dolgozhat mindenki az egészséges, hosszú életért. Ez a módszer teljesen ingyenes,  nincs káros mellékhatása.


A 3-1-2 gyakorlat nem időszaki hatással bír, hanem a meridiánok harmonikus működésén alapszik, kiegyensúlyozza a Yint és a Yangot, hogy végleges gyógyulást érjünk el.


Mindenképpen fontos a 3-1-2 meridián gyakorlattal kapcsolatban, hogy folyamatosan, nap mint nap végezni kell, hogy a hatása hosszú távon érvényesülhessen.


Mindenki a saját egészségi állapotához, a gyógyítandó betegséghez igazíthatja a 3-1-2 gyakorlatot, hogy a leghatásosabban végezhesse. A gyakorlatok közül arra az összetevőre kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni, amelyik a leginkább hat az adott betegségre. 


A 3-1-2 gyakorlatot lehetőleg meleg helyen végezzük. A meridiánok működését kedvezően befolyásolja a gyakorlaton kívül a helyes táplálkozás!

(Forrás:www.doktormadarak.hu

www.solyommadar.hu)

Ne feledd! Ne csak olvasd, csináld is!

Jó gyakorlást!


Forrás : http://lelekemelo.lapunk.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: torna gyakorlat lélekemelő 100 év 3-1-2 doktormadarak sólyommadár

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr374731008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása