HTML

/adfly.125x125.1.gif" width="125" height="125" title="AdF.ly - shorten links and earn money!">

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Egészségünk blogja

Egészségünkről blog fő témája az egészség,életmód,stb.Vigyázzon az egészségére,mert más nem vigyázz' Jó egészséget '

Friss topikok

Linkblog

Indavideó

Szemtorna 1 rész

2012.03.31. 22:09 N Karesz

A szemüvegesség minden hiedelem ellenére gyógyítható, tehát a jó látás megtartható, sőt extralátássá fejleszthető. Az egészséges nézési szokásokat újra meg lehet tanulni, és akár életünk végéig szemüveg nélkül élhetünk.


A látástréning, szemtorna, szemjóga, Bates-módszer, stb. természetes, szelíd módszert jelent a szemproblémák gyógyítására (dr. W.H. Bates amerikai szemorvos 1860--1931 a látástréning kidolgozója). Minden korosztály rábízhatja magát az egyszerű, relaxáción alapuló gyakorlatokra, mert a látás tanult szokásunk, melynek „elfelejtése" vezet a szemüveghez. A tréning minden szemüveges és a komplikált látási zavart gyógyít, ha a fejben kezdjük el a munkát, a tudatunkban és nem a szemünkben, ahogy annyian gondolják. Így, akár az extra látás is kifejleszthető. A módszer gyógyítja a színtévesztést és komoly segítséget ad a beszéd, a hallási, az írási, számolási és egyéb zavarok elhárításhoz.


A tréning otthon végezhető és már a napi pár perces gyakorlatozásnak is figyelemreméltó hatása van. Komoly célokkal a napi tréninget olyan fél órában érdemes megszabni és a gyakorlatokat át kéne alakítani úgy, hogy a mindennapi életben is tudjuk alkalmazni, amennyit csak lehet. Ha csak frissítésre, wellnessre gondolnak, akkor reggel egy olyan 10 perces betűgyakorlás roppant jó látást biztosít az egész napi munkához. A monitor előtt ülőknek jó volna hozzászokni a 15-20 percenkénti, akár csak 10-20 másodperces, egyperces mini tréningekhez, és az óránkénti 10 perces leállásnál is a látásukkal kéne törődni. A gyerekeknek a suliban is így lehetne gondolkodniuk. A tréninget nem kell folytatnia annak, aki visszaállította tökéletes látását, vagy tartós javulást ért el. Visszaeséstől sem kell tartani.
Forrás: http://www.szemtorna.hu/indexb.php?Lang=hu&action=bev
A második és egyéb filmek :http://www.szemtorna.hu/indexb.php?Lang=hu&action=video

Szólj hozzá!

Címkék: Sszemtorna W.H.Bates amerikai szemorvos

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr864352892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása